25ste editie November Kunstmaand Ameland - Titel: "Silver Lining"

Kunstmaand Ameland beleeft in 2021 zijn 25ste editie. Dat is reden voor een mooi thema: Zilver.

Zilver glanst en sprankelt, maar kan evengoed bescheiden zijn. Een zilveren jubileum is reden voor een feest, maar als de omstandigheden ons dwingen ons in te houden, dan nog houdt 2021 zijn zilveren randje. Hoewel er in de wereld genoeg redenen zijn om somber te zijn, kunnen we alleen met positieve energie veranderingen teweegbrengen. Kunst kan daarbij helpen: in het tonen van schoonheid, in het aanzetten tot gesprek en begrip, in het bieden van troost en plezier.

We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. 

Immers, "Every cloud has a silver lining".

Bron: www.kunstmaandameland.com

 

Dit jaar zal van 1 tot 30 november de 25e editie plaatsvinden van de jaarlijkse expositie November Kunstmaand verspreid over het hele eiland, een internationaal cultureel hoogtepunt. Zowel in binnen- als op buiten-locaties (kerken, restaurants, vakantieparken etc. en in natuurgebieden) wordt zeer gevarieerde kunst geëxposeerd van Nederlandse, Scandinavische, Duitse kunstenaars en last but not least (amateur)kunstenaars van Ameland. Zoals keramiek, glas, sieraden, kleding, schilderijen, tekeningen, beelden, brons, keramiek, fotografie, mixed media, meubels, enz. 

Alle binnen-locaties, zoals kerken, musea, het gemeentehuis, vakantieparken, boerderijen, op rotondes, galeries, winkels, restaurants etc. zijn vrij toegankelijk. De prachtige natuur van Ameland, ook in het najaar, leent zich bij uitstek voor buiten exposities van kunstobjecten, zoals in de duinen, op het strand, in de bossen en langs het wad.

Overdag kun je aan de hand van het programmaboekje al fietsend, wandelend of met openbaar vervoer je laten verrassen door de ca. 70 deelnemende kunstenaars afkomstig uit verschillende landen. Tevens kun je demonstraties, projecten, rondleidingen/lezingen, etc. bijwonen.  In de avonduren kun je een bezoek brengen aan het literair cafépoezie, een filmavond of een cultureel avondprogramma bijwonen.  

Tevens is er een Proefroute Ameland, een culinair hoogtepunt, waarbij je van donderdag tot zondag (tussen 12.00 en 18.00 uur) bij deelnemende restaurants kunt genieten van amuses van Amelander producten & geselecteerde kwaliteitswijnen. Proefrouteticket verkrijgbaar bij VVV Ameland aan de balie in Nes of Hollum, Restarant Stranders of in de winkel van Wijnen bij Egbert, Hollum. 

Ieder mens is een kunstenaar! 

Beleef en ervaar het, laat je verrassen!

De zekerheid van: