November Kunstmaand Ameland - 2020: "LANGZAAM"/annulering wegens maatregelen om COVID-19 pandemie onder controle te krijgen

Op 14 oktober jl. heeft Stichting Kunstmaand Ameland het volgende bekend gemaakt: 

"Wat hadden we er een zin in! Wat hebben we al een werk verzet! Maar…..

De maatregelen die de overheid gisteravond heeft aangekondigd om de COVID-19 pandemie in Nederland onder controle te krijgen heeft het bestuur in overleg met de gemeente Ameland zojuist doen besluiten Kunstmaand Ameland 2020 niet door te laten gaan. Wij voelen ons genoodzaakt en verantwoord om de richtlijnen van de overheid en het RIVM te respecteren."

------------------------------------------------------

Al bijna 25 jaar vindt van 1 november - 30 november de jaarlijkse expositie November Kunstmaand plaats over het hele eiland, een internationaal cultureel hoogtepunt. Zowel in binnen- als op buiten-locaties wordt zeer gevarieerde kunst geëxposeerd van Nederlandse, Scandinavische, Duitse kunstenaars en last but not least (amateur)kunstenaars van Ameland. Zoals keramiek, glas, sieraden, kleding, schilderijen, tekeningen, beelden, brons, keramiek, fotografie, mixed media, meubels, enz. 

Alle binnen-locaties, zoals kerken, musea, het gemeentehuis, vakantieparken, boerderijen, op rotondes, galeries, winkels, restaurants etc. zijn vrij toegankelijk. De prachtige natuur van Ameland, ook in het najaar, leent zich bij uitstek voor buiten exposities van kunstobjecten, zoals in de duinen, op het strand, in de bossen en langs het wad.

Overdag kun je aan de hand van het programmaboekje al fietsend, wandelend of met openbaar vervoer je laten verrassen door de ca. 70 deelnemende kunstenaars afkomstig uit verschillende landen. Tevens kun je demonstraties, projecten, rondleidingen/lezingen, etc. bijwonen.  In de avonduren kun je een bezoek brengen aan het literair cafépoezie, een filmavond of een cultureel avondprogramma bijwonen.  

Tevens is er een Proefroute Ameland, een culinair hoogtepunt, waarbij je van woensdag tot zondag bij deelnemende restaurants kunt genieten van Amelander amuses met bijpassende kwaliteitswijnen.

Ieder mens is een kunstenaar! 

Beleef en ervaar het, laat je verrassen!

De zekerheid van: