Aangekomen en hoe verder...?

Openbaar Vervoer

  • De reguliere dienstregeling geeft aansluiting op de aankomende en vertrekkende veerboten. Daarnaast is er een uurdienst tussen alle dorpen. U kunt betalen met OV-chipkaart, die u kunt opladen op de bootterminals.
  • Wilt u een demonstratie van de Paardenreddingboot in Hollum beleven, ook dan is er een speciaal busvervoer. De bus vertrekt vanuit Nes, Buren en Ballum richting het Maritiem Museum en vervolgens naar het strand Hollum.

Taxi

  • Geeft u voorkeur aan passend vervoer dan brengt de taxi u naar uw vakantie-adres. Deze staat voor u klaar bij aankomst.

Fiets huren

  • In elk dorp op Ameland is wel een fietsverhuurbedrijf te vinden. Er is altijd eentje bij je in de buurt om een fijne fiets te huren of om je bij pech onderweg weer snel te voorzien van een vervangende fiets. De fietsverhuurder heeft volop keus, van standaards fietsen tot E-bikes, en mountainbikes. Kinderzitjes, hondenmanden en strandkarren zijn er tevens te huur. Fietsen kun je vooraf reserveren, eventueel laten klaarzetten bij de pier waar de veerboot aanmeert. De fietsverhuurbedrijven bieden gratis bagagevervoer van en naar het vakantieadres.

 

 

De zekerheid van: