Zeehondjes van dichtbij bekijken?

Op Ameland zijn er o.a. 3 passagiers boten die rondvaarten verzorgen. De schepen hebben een ruime en warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst. De passagierschepen verzorgen rondvaarten naar de zeehondenbank en schelpenbank.
Je vaart met laag water erheen zodat je vlakbij de zeehonden kunt komen. Tevens is het ook de kans om vogels te spotten, dus de verrekijker maar mee! Maar ook verzorgen de passagierschepen een dagje zeevissen, personeelsuitjes, schoolreisje of een familie uitje. 

WL Brakzand (Oude Steiger, Nes) vaart o.a. naar de zeehonden en gooit tijdens de vaart het net uit op zee. Na een kwartiertje varen wordt het net ingehaald en de buit aan boord van het schip geleegd in de open aquaria/leefbakken. De bemanning geeft tekst en uitleg over de vangst. Je kunst de visjes, krabben en zeesterren bewonderen aan raken en ruiken. Daarna gaat de vangst springlevend weer aan boord.

Aan de Veerbootsteiger Nes liggen de rondvaartboten De Zeehond en De Robbenboot. Zij beschikken over een een kinderspeelruimte.

 

 

 

De zekerheid van: